9 Ekim 2012 Salı

Gangnam Style

Gangnam Style, Koreli müzisyen PSY'nin 2012 yapımı şarkısı. Komik, ritmik ve PSY'nin alışılmadık dans figürlerinden dolayı çok büyük ilgi gördü. Şarkı 15 Temmuz 2012'de yayınlandı. Youtube'a yüklenen videosu 8 Ekim 2012 tarihiyle 405.744.251 izlenme sayısına ulaştı.[1]
Şarkı T-PainKaty PerryBritney Spears ve Tom Cruise gibi ünlüler tarafından internet üzerinde paylaşıldı. The Wall Street JournalFinancial TimesCNN International ve Foreign Policy[2] gibi uluslararası yayınlarda yer buldu.
iTunes'ta ABD ve Kanada dahil 31 ülkede en fazla satılan şarkı oldu. 20 Eylül'de Youtube'da en fazla beğenilen video olarakGuinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
"Gangnam Style" modayı takip eden, havalı ve diğer bölgelerdeki insanlardan ayrılan bir yaşam tarzına sahip insanların yaşadığıSeul'un Gangnam bölgesine göndermeler içeren uydurma bir sözcüktür. Bu terim Time'ın haftalık kelime listesine "Seul'un Gangnam bölgesindeki savurgan yaşam tarzını ifade eden davranış şekli" olarak geçmiştir. PSY bir röportajında kendisinin "Gangnam Style" olduğunu fakat şarkıdaki dansların, sözlerin, görünüşün bu sözü edilen üst sınıftan oldukça uzak olduğunu ve böylelikle bir ironi yapmaya çalıştığını belirtmiştir. youtube de şuan 413,536,559 kişi izlemiştir Hyuna ile düetleri vardır . (hyuna koreli kızların idolü olan bir ünlü )

Hiç yorum yok:

FOTOĞRAF HAYATTIR

HER FOTO Bİ SANATTIR

Manzara

Manzara
MANZARA